Vandaag is de laatste dag van onze stagiaire Kirsten. Kirsten liep een 9 weken Sales & Marketing stage bij Het Creatiehuis. We vroegen Kirsten wat zij ervan vond om stage te lopen bij ons.

Welke opleiding volg je?
Kirsten: Ik volg de versnelde mbo4 opleiding: Commercieel Business Management aan de hogeschool TIO in Utrecht.

Waarom heb je gekozen om je stage bij HCH te doen?
Kirsten: Zelf ben ik graag creatief bezig, een bedrijf die in deze tak zit in combinatie met de eisen voor school leek mij dit de perfecte plek. Het Creatiehuis sprak mij aan omdat het een jong en creatief bedrijf is, op een leuke locatie.

Wat heb je allemaal gedaan?
Kirsten: Ik heb veel verschillende dingen mogen doen, hierdoor heb ik veel geleerd! Bij Het Creatiehuis heb ik veel vrijheid gekregen in wat ik graag nog wilde leren. Dit heeft mij de kans gegeven om dingen te doen waar ik zelf ook daadwerkelijk geïnteresseerd in ben. Ik ben mee geweest naar draaidagen, heb een enquete gemaakt en heb mij veel bezig gehouden met social media. Zo heb heb ik bijvoorbeeld social media scans gedaan voor een bedrijf, dit vond ik erg leuk om te doen!

Wat was het leukste wat je gedaan hebt?
Kisten: Ik heb een onderzoek gedaan naar het algoritme van verschillende social media. Met deze kennis heb ik een verslag kunnen opmaken met tips en tricks voor hoe je social media het best kunt benutten als onderneming.

Wat heb je geleerd tijdens je stage dat je nog niet wist?
Kirsten: Doordat ik de tijd en vrijheid heb gekregen om uitgebreid onderzoek te doen naar de algoritmes van social media heb ik hier erg veel over geleerd. Social media speelt anno 2020 een hele grote rol dus ik zie het zeker als een aanwinst dat ik hier nu meer kennis over heb. Ook heb ik gewerkt met verschillende progamma’s zoals Mailchimp en Survey Monkey. Onmisbare tools voor bedrijven natuurlijk. Het is dus zeker een pluspunt op mijn CV dat ik daar nu mee kan werken!

Zou je een stage bij Het Creatiehuis aanraden? En zo ja, waarom?
Het Creatiehuis is een superplek om stage te lopen. Ze zijn gevestigd in de Werkspoorfabriek, een erg inspirerende ruimte met fijne werkplekken. Wat ik erg tof vond is dat ik ook zelf mocht inbrengen wat ik graag nog zou willen doen en leren. Er hing een gezellige en ontspannen werksfeer, ik ben elke dag met plezier naar kantoor gegaan. Ik zou een stage bij Het Creatiehuis dus zeker aanraden ja!

Het Creatiehuis heeft voor de periode na de zomervakantie (vanaf eind augustus) weer plek voor twee nieuwe stagiairs in de vakgebieden sales/marketing en productie. Heb je interesse in een van deze plekken? Mail naar info@hetcreatiehuis.nl