4 redenen waarom video heter is dan ooit

4 redenen waarom video heter is dan ooit

December 16, 2022
December 16, 2022

4 redenen waarom video heter is dan ooit.


Dat video een hot topic is, dat weet iedereen. Maar waarom is het nog steeds slim om te investeren in video voor employer branding en arbeidsmarktcommunicatie? In deze post vind je 4 redenen waarom.

Oke, we weten allemaal dat het wel even geleden is dat de sollicitaties je om de oren vlogen als je een nieuwe vacature op je werken-bij website plaatste. De arbeidsmarkt werkt letterlijk nog steeds niet lekker mee en signalen voor een wat minder krappe markt zijn er (nog) niet. Tekorten in bijvoorbeeld de zorg, techniek, bouw en onderwijs zijn dagelijks in het nieuws en dit zal niet snel veranderen.

Videocontent, met name als deze specifiek is gemaakt voor een vacature werkt extreem goed om je jobs onder de aandacht te brengen. Video is feitelijk het enige medium waarmee je écht kunt laten zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken.

Naast dat video een goede tool is om mensen te bereiken en te enthousiasmeren, werk je on the side ook nog eens aan je employer brand. Mensen zien je merk of organisatie namelijk weer voorbij komen op een mooie manier.

Aan de slag dus! Met video. En snel een beetje, want anders doet je concurrent het (zie reden 3).

4 redenen waarom video heter is dan ooit:

Reden 1. Jouw doelgroep wil het.
Na deze reden hoef je eigenlijk niet eens meer verder te lezen. Want als het goed is, hang je al aan de telefoon met jouw favoriete contentbureau Het Creatiehuis. Maar liefst 85% van de mensen kijkt het liefst een video, in vergelijking met andere posts. 85%, dat is bijna iedereen. Dat is als een zaal gevuld met 100 mensen waarvan 85 mensen roepen: “wij willen video’s van jouw bedrijf zien!!”. En de andere 15 zijn allemaal naar het toilet, want die willen het eigenlijk ook.

Reden 2. Meer kanalen dan ooit om uit te kiezen.
Youtube, Instagram, LinkedIn, TikTok, Facebook en natuurlijk je eigen werken-bij website. Allemaal geschikt voor video. Sterker nog; alle social platforms zijn video first geworden de afgelopen jaren en dat heeft natuurlijk een reden. Video scoort gewoon veel beter. Het is aantrekkelijk om naar te kijken, de engagement is veel groter en ook de tijd dat gebruikers op een platform blijven, gaat door video enorm omhoog. En dan hebben we het nog niet eens gehad over conversie. Een premium vacaturevideo van Het Creatiehuis bijvoorbeeld converteert tot wel 630% hoger dan een post met een foto, blijkt uit een onderzoek.

Reden 3. Jouw concurrenten zijn nog niet massaal met videocontent aan de slag.
Ja, je leest het goed. Video en social media worden nog steeds niet massaal ingezet door bedrijven om personeel te werven. Er wordt nog steeds teveel op ouderwetse manieren geworven. Door teksten bijvoorbeeld, of door een foto die al 20 keer eerder is gepost. Echt, het gebeurt. Maar nog erger dan dit; een stockfoto. En het liefst een foto van AI met een 3D robotgezichtje. Lekker toekomstachtig. Doe hier je voordeel mee en wees je concurrentie een stap voor. Je kan je namelijk heel goed onderscheiden. Zeker met een goede recruitment marketing strategie.

Reden 4. Authentieke videocontent is de toekomst.
Over AI gesproken; laat deepfake, AI en Chat GPT voor wat het is, namelijk een hulpmiddel. Het is nu belangrijker dan ooit om authentiek te zijn. Organisaties die laten zien wie ze werkelijk zijn en open durven te zijn, hebben de toekomst. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn. De kijker weet meteen hoe de sfeer is bij een bedrijf, wie de toekomstige collega’s zijn en hoe de werkomgeving eruit ziet.

Echtheid is nog nooit zo relevant geweest als in deze tijd. En hierin staat de mens en verbinding maken centraal. Mensen kiezen uiteindelijk voor mensen, niet voor dingen of organisaties. Er zitten altijd mensen achter een idee, een plan, een creatie, etc.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het om video gaat. Wees origineel met de video’s die je uitgeeft en geef een authentiek en echt beeld van de organisatie én de mensen die er werken.

Dat is was ‘m. It’s a wrap!

—> Dit zijn onze 4 redenen waarom video heter is dan ooit. Wil je ook aan de slag met video voor Employer branding? Stuur ons dan een berichtje!