5 videotrends in 2024 voor arbeidsmarkt communicatie

5 videotrends in 2024 voor arbeidsmarkt communicatie

December 16, 2022
December 16, 2022

De 5 grootste videotrends in 2024 voor arbeidsmarktcommunicatie.

Een nieuw jaar komt eraan. Tijd om eens te kijken naar de videotrends voor het nieuwe jaar 2024 in recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Zoals ieder jaar zetten we de 5 belangrijkste trends op een rijtje voor het nieuwe jaar.

Dit zijn de 5 trends om in de gaten te houden in 2024:

1. Short form video‍‍

Ook iets waar wij mee experimenteren in ons vakgebied arbeidsmarktcommunicatie; de short form video’s. Je hebt er vast wel eens van gehoord en misschien ook wel een voorbij zien komen. Maar wat is het eigenlijk? Een short form video is een vaak korte video met catchy muziek, grote teksten, snappy edits en vaak visuele ondersteuning door graphics, plaatjes of foto’s. Er wordt veel gebruik gemaakt van grote teksten, bijvoorbeeld om iets uit te leggen. Vooral geschikt voor TikTok, YouTube Shorts, Instagram Reels en Snapchat. Short form video’s gaan we nog veel vaker zien het komende jaar!

2. Het gebruik van verticale video.

‍Steeds meer zetten wij bij Het Creatiehuis verticale video’s in. De omslag naar verticaal is er nog niet, en gaat misschien helemaal niet komen. Maar het grootste deel van videokijkers op videoplatforms als Youtube is vandaag de dag mobiel. En dan hebben we het nog niet eens over de mobile first platforms zoals Instagram en TikTok waar bijna alles verticaal gebeurt. Niet gek dus om eens te bedenken of je social video’s verticaal moet gaan maken.

3. Kort, korter kortst?

‍Hoe korter de video hoe beter, horen we wel eens. Maar is dit wel zo en waarom dan? Als een video ingezet wordt in een campagne adviseren we de video (en dus de boodschap) zo kort mogelijk te houden. Maar gaan we dieper in op een specifieke vacature bijvoorbeeld, dan is het helemaal niet gek om meer te gaan informeren zodat een kandidaat ook daadwerkelijk tot solliciteren kan overgaan. Hierbij is een langere video dus zeker nog aan te raden. De ideale lengte, die bestaat misschien wel helemaal niet. Bedenk vooral op welk platform de video komt en hoe lang de video interessant blijft.

4. Hoe echter, hoe beter.

In een tijd dat we steeds mee gaan leunen op tech maken mensen het verschil. In arbeidsmarktcommunicatie wil ook jouw doelgroep echte mensen zien. Wat is de sfeer, wie worden mijn toekomstige collega’s en hoe ziet de werkomgeving eruit? Vragen die sollicitanten hebben. Een goede vacaturevideo of employer Branding film hou je daarom zo echt mogelijk. En natuurlijk, daar hoort een wervend sausje overheen. Maar zorg dat de inhoud authentiek en echt is.

5. Ondertiteling.

‍Ondertiteling is steeds belangrijker. Waarom? Het is een onmisbare tool om de boodschap in de video altijd en overal over te laten komen. Stel je voor dat je in de bus zit en je wilt een vacaturevideo kijken die voorbij komt, maar er is geen ondertiteling en je hebt je oortjes niet bij je. Helaas, een gemiste kans. Wij ondertitelen al onze video’s om deze reden. Daarnaast geeft ondertiteling, mits goed ingezet, een professionelere uitstraling.

—> Dit zijn onze 5 videotrends in 2024. Ga jij ook aan de slag met video in 2024? Wil je verder praten over dit onderwerp? Stuur ons dan een berichtje!