War for talent definitie

Het Creatiehuis kennisbank

Wat is War for talent?

Wat is War for talent?

Het wordt steeds moeilijker om talenten te vinden die je nodig hebt in je je organisatie. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt is het lastiger dan ooit om mensen te vinden die helemaal voldoen aan de eisen- en wensen die je in je hoofd hebt voor die ene schaarse functie. En omdat ook andere bedrijven op zoek zijn naar vergelijkbare talenten, kunnen we in dit geval spreken van een strijd om een specifiek talent, een war for talent dus.

Wie wint de strijd?

In een echte war zijn vaak alleen maar verliezers, maar In deze strijd zijn wel degelijk winnaars. En dit zijn de organisaties die hun Employer Brand (oftewel werkgeversmerk) goed op orde hebben. Bedrijven met een bekend en goed werkgeversmerk hebben namelijk een streepje voor en winnen sneller (en makkelijker) de strijd om talent.

Waarom is unieke content onmisbaar voor Employer branding?

Wanneer je wilt bouwen aan een employer brand, dan is goede en unieke content onmisbaar om goed resultaat te behalen. Maar waarom is dat eigenlijk?

Je ziet ze vaak genoeg; posts op social media met stockfoto's of -video's. Foto's die je al meerdere keren voorbij hebt zien komen in campagnes bij verschillende bedrijven. Omdat ieder bedrijf zijn eigen DNA, sfeer en cultuur heeft, raden we het gebruik van stock materiaal niet aan. Veel beter is het om ervoor te zorgen dat je eigen content uniek en authentiek is. Het geeft jouw doelgroep een eerlijk beeld van je bedrijf en vacatures. Op deze manier kun jij je met je werkgeversmerk écht onderscheiden. Dat wil jij toch ook?

Naar de website »
Image

Employer Brand film

Het Creatiehuis ontwikkelt fantastische films om je employer brand de boost te geven die het verdiend. Videocontent met die een duurzaam karakter die flink gedeeld gaat worden.

Employer branding film

Image

Vacaturevideo

Ben je op zoek naar videocontent om aan jouw doelgroep te laten zien waarom het werken bij jouw bedrijf zo leuk is? Het Creatiehuis helpt jou aan de beste vacaturevideo's voor al je vacatures.

Vacaturevideo

recruitmentvideo

Fotografie content

Prikkel je doelgroep met sprekende beeldcontent speciaal voor arbeidsmarkt communicatie. De foto's kunnen worden ingezet op kanalen zoals de werken-bij site, socials en in campagnes.

Werken bij Fotografie

Vraag een live demo aan