Ken je Vine nog? De app waarmee je korte video’s van 6 seconden kon maken en vervolgens delen in je netwerk? De app werd gekocht door Twitter, maar die stopte ermee na niet al te lange tijd. Vine bestaat in die vorm dus al even niet meer, meer maar een van de oprichters heeft nu een herstart bedacht; Byte.

Byte?
Byte is een app waar, net als bij TikTok creativiteit centraal staat. Het grote verschil met TikTok is dat je video’s (loops) kunt posten van maximaal zes seconden. Dit is bij TikTok 1 minuut. Byte wil hiermee stimuleren dat users hun creativiteit gebruiken en binnen de zes seconden iets tofs gaan maken. De ‘Bytes’ zijn onder te verdelen in rubrieken zoals gaming, fitness, huisdieren, komedie, etc. Andere gebruikers kunnen de video’s verspreiden door op ‘Rebyte’ te klikken. En uiteraard is er mogelijkheid om de Bytes te liken en reacties te plaatsen.

Een samenvoegsel van meerdere socials.
Een oud medium dus, in een nieuw jasje. Een leuk idee, maar het komt ons op meerdere vlakken wel erg bekend voor. Eigenlijk is het een samenvoegsel het oude Vine, Instagram Stories en natuurlijk TikTok.

Een geschikt platform voor (Employer) branding?
Of het nieuwe social video platform bestaansrecht heeft tussen de social reuzen, dat moeten we gaan beleven. Voorlopig zien wij de meerwaarde van Byte nog niet echt. Dit komt met name omdat er (nog) geen effecten en filters in de app aanwezig zijn, iets waar met name de jongere gebruiker zich enorm mee kan vermaken.

Byte is nu beschikbaar op IOS en Android. Meer info en downloaden van Byte vind je op https://byte.co/