personen-filmen-vacaturevideo

Wat zijn de voordelen van een vacaturevideo?

De laatste jaren is er een sterke opmars te zien bij bedrijven die vacaturevideo inzetten om nieuw personeel te werven. Niet zo gek eigenlijk dat ze video gebruiken, want video werkt vele malen beter dan een tekst.

Benieuwd naar wat vacaturevideo voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan het je vertellen! Hieronder hebben we 5 voordelen van een vacature voor je op een rij gezet!

1. Spring boven de massa uit!

Is het je al opgevallen? Bedrijven zijn weer volop aan het zoeken naar nieuwe talenten. Volgens het CBS was de arbeidsmarkt niet eerder zo krap als in het tweede kwartaal van dit jaar.

Niet gek dat vacature-websites (weer) overspoeld worden met lappen aan vacatureteksten. Ga voor de grap eens naar een vacature-website en zoek op een bepaalde functie en klik een paar vacatures aan. Wedden dat de vacatureteksten sterk met elkaar overeenkomen?

Met een vacaturevideo onderscheidt je je organisatie en geef jij de kandidaat een uniek kijkje in het bedrijf. Door het bekijken van een vacaturevideo proeft de kandidaat de sfeer binnen jouw organisatie, ziet hij zijn (mogelijk) toekomstige collega’s en krijgt hij of zij inzicht de werkzaamheden die gedaan worden.

Wat denk jij dat de voorkeur heeft? Een vacaturetekst die voor een groot deel lijkt op alle andere vacatureteksten, of een vacaturevideo waar jij als werkgever jouw unieke verhaal vertelt?

2. Trek kandidaten aan die écht voor jou kiezen

Na het kijken van een van jouw vacaturevideo’s weet de kandidaat snel of hij of zij bij jouw organisatie past.

Dit vind jij fijn, want de kandidaat die solliciteert heeft al een goed beeld van jouw organisatie en wat hem of haar te wachten staat. Zo verklein je de kans dat zij er midden in het sollicitatieproces (of erger nog, daarna!) achter komen dat de functie en je bedrijf misschien toch niet zo goed bij hem of haar past.

3. Een sterker Employer Brand (werkgeversimago)

Naast het feit dat een vacaturevideo goede resultaten met zich meebrengt, draagt het ook bij aan een sterker Employer Brand.

Als (latent) werkzoekenden je bedrijf nog niet kennen, is de kans kleiner dat ze bij je zullen solliciteren. Hoe meer content zij eerder al van je gezien hebben, hoe beter dit dus is voor je werkgeversmerk. Ook weten we uit ervaring  dat werknemers die al bij je werken  blij worden van een mooie video van het bedrijf waar zij werken. Met trots bekijken ze deze video en laten deze aan anderen zien.

4. Vergroot je bereik

Het is algemeen bekend dat de informatie die via video wordt gegeven beter wordt onthouden door de kijker dan wanneer hij of zij dit via een tekst voorgeschoteld zou krijgen.

Maar wist je ook dat de engagement (=betrokkenheid) hoger is bij video’s dan bij tekst en dat video’s vaker worden gedeeld? Dit betekent dat wanneer je een vacaturevideo op bijvoorbeeld social media plaatst deze meer bereik heeft dan wanneer je een tekstbericht zou delen? Doe er je voordeel mee!

5. Hoger scoren in Google-zoekresultaten

Wist je dat je met video relatief makkelijk hoger scoort in de Google zoekresultaten?

YouTube kent natuurlijk zeer hoge bezoekersaantallen en is eigendom van Google. Daarom heeft Youtube een hoge autoriteit binnen Google. Dit betekent dat wanneer jij je video op Youtube zet, je een grote kans hebt dat je video hoog zal scoren in de Google zoekresultaten.

Meer weten?

Dit waren ze! Wil je meer weten wat een vacaturevideo voor jou kan betekenen? Wij vertellen je graag wat de voordelen van een vacaturevideo voor jou bedrijf zijn! Stuur ons een berichtje of bel ons 🙂