recruitmentvideo

Je vacaturevideo te lang of juist te kort? Zoveel mensen zoveel meningen. Zelfs bij Het Creatiehuis zijn we het er niet helemaal over eens wat nu de perfecte lengte is van een goede vacaturefilm of employer branding film. En weet je waarom? De perfecte lengte bestaat niet! We hebben wel wat guidelines ontwikkeld. En die delen we in deze blog met je, samen met praktische tips.

Wat is de perfecte lengte voor een vacaturevideo? Voordat we die vraag beantwoorden nemen we je mee naar wat interessante Youtube facts:

  • Iedere minuut wordt 400 uur aan content op Youtube gezet
  • Een gemiddelde video op Youtube is ca 14 minuten
  • 55% van de Youtubers is mannelijk
  • Gemiddeld heeftYoutube 1,5 miljard maandelijkse gebruikers

Ik wil het snel, en wel nu!

Het verkrijgen van informatie is tegenwoordig selectief en vooral erg snel. Zo snel mogelijk het liefst. We leven in een tijdperk waarin mensen weinig tijd en zeker weinig geduld hebben. Ook jij waarschijnlijk. Je wilt gewoon zo snel mogelijk de informatie hebben die je nodig hebt. Als je op Google zoekt, als je scrollt op Instagram, als je zoekt naar een vakantie, maar ook als je een vacaturetekst leest, je wilt zo snel mogelijk weer door naar de volgende (betere). Zeker de jongere generaties, en met name generatie Y (die zijn opgegroeid met internet) willen informatie swipen tot ze hebben wat ze zoeken. Snel en effectief. En geef ze eens ongelijk met de overkill aan informatie die op internet te vinden is.

Wees vooral bondig, niet per se kort.

En juist vanwege die overkill is het belangrijk om origineel te zijn, om je doelgroep (je kandidaat) in te pakken en te verleiden om met jou in contact te komen. Het is daarom dus belangrijk om niet alles in 1 video te willen proppen. Misschien is het wel beter om eerst wat te teasen. Verleiden is het nieuwe werven, dus wees origineel. En bondig.

Maar betekent bondig dan ook meteen dat het kort moet zijn? Het antwoord hier op is wat ons betreft nee. Het ligt aan het doel van de video en aan de doelgroep. De lengte van de video is zolang als je denkt de kandidaat te kunnen boeien. In sommige gevallen is dit 45 seconden, in sommige gevallen 2 minuten.

In welk stadium zit mijn kandidaat?

Denk ook hier eens over na: je kunt meteen al je bedrijfsfeiten oplepelen en je hele verhaal presenteren in een vacaturevideo van een paar minuten. Maar is dit eigenlijk wel slim? Want in welk stadium zit jouw perfecte kandidaat, de latent werkzoekende, eigenlijk? Is de kandidaat eigenlijk al wel klaar om jouw hele verhaal aan te horen? Is de kandidaat wel bekend met jouw bedrijf als serieuze optie als werkgever? De lengte van een video speelt hier een belangrijke rol in.Bedenk wat een goede manier is om jouw kandidaat te triggeren.

2 minuten regel
Uit onderzoek is gebleken dat video’s langer dan 2 minuten de meeste drop-off hebben, afhakers dus. Video’s langer dan 2 minuten ontwikkelen wij zelf eigenlijk nooit, tenzij de inhoud voldoende verdiepend is voor de kandidaat.

“ Bedenk goed voor wie de vacaturevideo is, welk doel je wilt bereiken en op welk platform de video wordt ingezet.”

Make it snappy

Een video van 20 seconden kan aanvoelen als een video van 2 minuten en andersom. Dit komt in bijna alle gevallen door de wijze waarop een video ge-edit (gemonteerd) wordt. Slome edits voelen sloom aan, muziekkeuze is hierin ook enorm bepalend. 3 minuten naar een interview kijken met iemand voor een witte muur zonder andere beelden of muziek, dat trekt (bijna) niemand. Prikkel je doelgroep, laat zien wie je bent, wees origineel en bedenk: hoe korter hoe meer to the point.

Tot slot een aantal tips:

  • Bedenk: verleiden is het nieuwe recruiten
  • maak meerdere kortere vacaturevideo’s (afleveringen)
  • Pak je kijker al in bij het intro
  • Ga dus niet starten met een stilstaand logo van je bedrijf van 5 seconden
  • bedenk goed voor wie je de video maakt

Heel veel succes en mocht je er niet uitkomen, dan weet je ons te vinden. We helpen je graag op weg! 🙂