Hoe Facilicom door videocontent 640 nieuwe
medewerkers wisten aan te trekken.

Vacaturevideo's Facilicom

Uitdaging
Trigion, onderdeel van facilitair dienstverlener Facilicom ken je waarschijnlijk als je je aanmeldt bij een receptie of van beveiliging in warenhuizen of winkelcentra. Ook verlenen zij service op luchthaven Schiphol aan mensen die minder ter been zijn, zodat deze mensen op tijd hun vlucht kunnen halen. Passagiersassistent, een onbekende functie waar niemand op zoekt die een baan zoekt. Er was een tekort aan 450 van deze assistenten. Tijd om in actie te komen dus.

Opdracht
Om kosten te besparen en om zo snel mogelijk nieuwe aanwas te hebben, heeft Trigion ervoor gekozen om inhuur via uitzendbureau's te stoppen en volledig eigen werving te gaan, ondersteund door campagnes met goede content. Het Creatiehuis werd gevraagd om de content te maken in de vorm van video en fotografie.

 

Aanpak
Na een goede kick-off gingen we meteen aan de slag om de video's te maken. De job USP's waren reeds bekend, de doelgroepen in kaart gebracht. Met twee enthousiaste medewerkers hebben we de video's geschoten in en om de luchthaven. Door de enthousiaste verhalen die we konden vastleggen, is dit zeer geslaagd geweest en dit is ook te zien in het resultaat.

Resultaat
We bereikten enorm veel mensen. Maar liefst 3769 mensen hebben gesolliciteerd, waarvan er 614 zijn aangenomen. Je leest het goed; meer dan het doel was. We zijn natuurlijk trots op deze intensieve en zeer geslaagde samenwerking.

Het-Creatiehuis-vacaturefilm

Wanna be starting something?

Plan jouw gratis kick-off in!

Plan jouw Kick-off in

Wanneer het jou uitkomt. No strings attached. We gebruiken de gegevens die je invult alleen voor inplannen van de kick-off.