Hoe Heinz door vacaturevideo 180 sollicitaties
kreeg op moeilijk invulbare technische functie.

Serie vacaturevideo's Heinz

Uitdaging
Heinz, natuurlijk bij iedereen bekend van de tomatenketchup, heeft een mega fabriek in Elst. Vanuit deze fabriek wordt onder andere de ketchup gemaakt voor 72 landen in de wereld. Een flinke uitdaging, en zeker als je te weinig mensen hebt die kunnen zorgen dat alle machines in de fabriek goed blijven lopen.

Opdracht
Heinz vroeg Het Creatiehuis om mee te denken hoe er snel goede technische mensen kunnen worden gevonden. We verzonnen een plan waarbij vacaturevideo een belangrijk deel zou zijn van de nieuwe recruitment website. En waarbij de teasers (korte edits van de video) op social media hun werk zouden gaan doen.

 

Aanpak
We begonnen met een kick-off waar we de job USP's van de functies Operator en Storingsmonteur met elkaar bespraken. Wat zijn nu de redenen dat mensen in dit vakgebied bij Heinz zouden moeten komen werken? En wat maakt de huidige werknemer zo enthousiast? Al snel kwamen we erachter dat dit de trots is waarmee mensen iedere dag weer in de fabriek staan. Trots op het merk en op het feit dat zij ervoor zorgen dat er dagelijks 1,2 miljoen flessen ketchup van de band rollen. En dan hebben we het nog niet eens over bijvoorbeeld de mayonaise en sandwichspread ;)

Resultaat
Het resultaat van de vacaurevideo's mag er zijn! Binnen enkele weken campagne solliciteerden er 180 (!)  technici naar een baan als Operator en Storingsmonteur. Er zijn 19 nieuwe medewerkers aangenomen. Een prachtig resultaat.

Het-Creatiehuis-vacaturefilm

Ook aan de slag met vacaturevideo?

Plan jouw gratis kick-off in!

Plan jouw Kick-off in

Wanneer het jou uitkomt. No strings attached. We gebruiken de gegevens die je invult alleen voor inplannen van de kick-off.