Échte autoliefhebbers werken bij KwikFit.
Als je een echte autogek bent, dan werk je bij KwikFit.
Met deze slogan trapt KwikFit de nieuwe videocampagne af welke zij samen met Het Creatiehuis ontwikkelden. In deze blog vertellen we hoe de video’s tot stand zijn gekomen en hoe Liselotte en Janneke, recruiters bij KwikFit, dit project hebben ervaren.

Niks doen is geen optie.
KwikFit, het grootste autoservice bedrijf van Nederland is, net als vele andere bedrijven op zoek naar technisch personeel. Niks doen is geen optie meer, want om nieuw personeel aan te trekken moet je de doelgroep verleiden. Dat bedrijven niet meer zonder video kunnen om hun werkgeversmerk aan de buitenwereld te laten zien, dat weten inmiddels veel bedrijven. Ook KwikFit is daar een van.

Liselotte van Ommen, recruiter bij KwikFit vertelt hoe zij het tot stand komen van de video’s heeft ervaren. “Video is een belangrijk speerpunt voor recruitment binnen KwikFit in 2020. We weten dat aansprekende video-content een onmisbaar onderdeel is van de totale recruitment-mix en daar moeten we aandacht aan besteden. Video is een must have voor bedrijven die de huidige – en volgende- generatie willen aanspreken op de kanalen waar ze zich bevinden. Bij KwikFit willen we ons meer focussen op het online verleiden van technische mensen. Het is een schaarse doelgroep, dus we moeten alle zeilen bijzetten om deze te bereiken.”

“Het maken van videocontent was één van onze speerpunten voor dit jaar. Het Creatiehuis is gespecialiseerd in de creatie van films voor arbeidsmarktcommunicatie, precies waar we naar op zoek waren.”

Wendy van der Kreeft, Content Specialist bij Het Creatiehuis geeft aan dat verleiden inderdaad het nieuwe werven is. “We merken een snelle verandering in hoe we Employer Branding video’s produceren. We gaan ons steeds meer richten op de verschillende fases die een potentiële nieuwe medewerker doormaakt. We weten dat er meerdere contactmomenten met de doelgroep nodig zijn om deze te verleiden naar een nieuwe baan. Als je eenmaal de  aandacht hebt, wil je de juiste boodschap overbrengen. Je laat steeds een beetje meer zien, totdat de nieuwgierigheid zo groot is dat er overgegaan wordt tot conversie.”

Liselotte: “We wilden met KwikFit aan de buitenwereld laten zien hoe het is om bij ons te werken. Iedereen kent KwikFit, maar we wilden graag benadrukken welke mogelijkheden er zijn binnen KwikFit; je kunt hier je ambities waarmaken. We willen dat een monteur en een APK keurmeester weten wat KwikFit te bieden heeft en ons gaat overwegen als interessante werkgever. Door hen online aansprekende content aan te bieden kunnen we ons verhaal overbrengen.”

Realiseren van conversie.
Wendy: “Ons uiteindelijke doel is het realiseren van conversie en dat kan op verschillende manieren. In het geval van KwikFit ligt de nadruk op het vergroten van het Employer Brand. Iedereen kent KwikFit, dat is zeker waar. Maar weten monteurs en APK keurmeesters ook waarin het werken bij KwikFit verschilt van het werken bij een ander bedrijf? Hierin is KwikFit onderscheidend, en de USP’s die we met KwikFit hebben vastgesteld hebben we dan ook goed kunnen uitlichten in de video’s. Recruiters waarderen het dat wij met een frisse blik naar hun organisatie kijken,  want zij worden soms blind voor hun eigen USP’s. En dat terwijl die juist voor een groot deel het verhaal moeten gaan vertellen. We besteden veel tijd aan de voorbereiding van projecten, zodat we zeker weten dat de juiste boodschap verteld gaat worden.”

We willen dat een monteur en een APK keurmeester weten wat KwikFit te bieden heeft en ons gaat overwegen als interessante werkgever.

Liselotte: “De draaidagen vielen in een hele drukke tijd bij KwikFit; de banden-wissel-weken. Het Creatiehuis heeft ons enorm ontzorgd in de voorbereiding, waardoor wij ons konden bezighouden met de dagelijkse drukte. Script, draaiboek en planning, behalve het regelen van de mensen in de video hoefden we weinig zelf te doen. Daarnaast was er veel aandacht voor de medewerkers van KwikFit die in de video’s hun verhaal vertelden. Het is best spannend om voor de camera te staan, maar door de ontspannen sfeer verliepen de opnames soepel.”

Wendy: “Ieder project is maatwerk. Bij KwikFit werken met name mannen, maar liefst 99% is man in de garages. Om deze specifieke doelgroep aan te spreken hebben we voor een stoere en spontane benadering gekozen. Over de inzet van de voice-over bijvoorbeeld denken we altijd heel goed na. Voor KwikFit hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een bekende stem die geassocieerd wordt met “humor voor mannen”. Het zijn de subtiele details die ervoor zorgen dat een video aanspreekt en dus het verschil gaat maken tussen “oh, leuk filmpje” of “hier wil ik meer van weten!”

Liselotte: “Op het resultaat zijn we enorm trots. Het is ontzettend leuk om het resultaat van een korte periode hard werken dan eindelijk te kunnen zien. Je eigen collega’s met trots over KwikFit horen vertellen is heel gaaf. Alles is bekend, maar om dat dan zo in beeld te zien, inclusief de voice over; fantastisch! De inhoud van de video’s is precies geworden wat we voor ogen hadden.”

De campagne van KwikFit is nu live.