Hoe Het Creatiehuis het employer brand
van Albert Heijn IT een flinke boost gaf.

Serie vacaturevideo's Albert Heijn & Ahold Delhaize IT

Uitdaging
Net als veel andere bedrijven is Albert Heijn / Ahold Delhaize hard op zoek naar goede IT’ers voor hun online activiteiten. Alleen denken werkzoekenden bij Albert Heijn eerder aan een supermarkt dan aan een toffe IT-werkgever. Hoe kunnen we de schaarse groep IT’ers toch bereiken en verleiden om bij deze boeiende internationale retailer te werken?

Opdracht
Ontwikkel aansprekende content om awareness te creëren voor de openstaande IT-vacatures en om de Employer Brand van Ahold Delhaize als interessante IT-werkgever te versterken.

Aanpak
Het Creatiehuis heeft vijftien vacaturefilms ontwikkeld waarbij huidige werknemers aan het woord komen. Zij worden geïnterviewd door cabaretier en tv-presentator Klaas van der Eerden (bekend van onder meer Foute Vrienden) en vertellen vol enthousiasme over het bedrijf en hun werk.

 

De luchtige en informatieve clipjes zijn gekoppeld aan een animatie die wij maakten over Ahold Delhaize en waarin de kijker het bedrijf leert kennen als een serieuze IT-werkgever. Aan het einde van elke vacaturefilm staat een CTA die naar het overzicht van de IT-vacatures verwijst en die extra prikkelt door te zeggen dat werknemers een Gouden Bonuskaart krijgen. Maar wat dat is horen ze pas op hun sollicitatiegesprek…

Resultaat
De filmpjes werden breed verspreid via het eigen YouTube-kanaal van Albert Heijn en via hun social media-kanalen. Het resultaat mocht er zijn: maar liefst 75 vacatures werden ingevuld – zonder de hulp van externe bureaus.

De serie werd vooral gebruikt om potentiële medewerkers te verleiden om eens vrijblijvend op de koffie te komen.

Maar liefst 75 vacatures werden ingevuld – zonder de hulp van externe bureaus. Een fantastisch resultaat!

We filmden de serie van 15 vacatures met drie camera’s: twee Canon camera’s en een iPhone 6.

Soms moet je improviseren om snel tot een goed resultaat te komen. De voice-over met Klaas van der Eerden namen we op in de auto.